Min vision. Ridning er en tillidssag hest og rytter imellem!


Arbejdet med hestene skal altid være teamwork. Som rytter skal vi tilpasse os hesten, og ikke omvendt. Ikke alle heste har det samme talent, arbejdsmoral, mod og kapacitet. I stedet for at se begrænsninger, arbejder jeg altid med at se muligheder. Nemlig at det gælder om, at få det bedste ud af den hest man nu engang har. Man skal både være realistisk og tålmodig.


Jeg har igennem mine mange år i branchen fået rigtig mange "problemheste" ind. Heste som andre har opgivet, fordi de enten har haft meget tvivlsomt temperament, været fejlredne, misforstået, direkte livsfarlige eller psykisk helt ødelagte. Og når jeg skriver i anførselstegn er det fordi ingen heste i sig selv er problemheste, men det opstår oftest af forkert håndtering. Disse heste kræver ofte en anden tilgang til tingene. Ro, tålmodighed, forståelse, kærlighed og en rytter, der har is i maven og kan vise den vejen, så den får tillid til al håndtering.


Et andet ekspempel er "overtændte" heste. Det kan ikke nytte noget, at lægge hårdere bid på, prøve at ride dem trætte, irettesætte dem eller blive irriteret på dem. I stedet handler det om, som rytter, at finde ud af hvordan man bedst udnytter netop det ekstra gear. Igen, i stedet for at se begrænsninger, se mulighederne. Denne type hest er bestemt heller ikke for alle, og man skal have 100% is i maven. Jo mere tændt hesten er, jo mere "kold" skal rytteren være og ride sig ud af det og så vidt muligt ignorere det. Det kan ikke nytte noget, at prøve at lægge en dæmper på denne slags heste. Man ender bare med en en frustreret hest. 


Umotiverede heste findes selvfølgelig også. Her gælder det om, at finde motivationen hos hesten, ikke igennem tvang og pres, men gennem varieret og sjovt arbejde.


Usikre heste har jeg også mødt mange af. Det kan ekspempelvis være usikkerhed ved at springe. For mig er det SÅ vigtigt, at INGEN heste bliver tvunget til at springe! Alle heste kan lære at springe, og alle heste kan lære at synes det er sjovt.


Der findes lige så mange hestepersonligheder som menneskepersonligheder. Og ikke alle heste er for alle ryttere. Gennem mit arbejde og rigtig mange års erfaring har jeg lært, at omstille mig og indrette mig efter hver enkelt hest.


Ridning skal være sjovt og afvekslende, både for hest og rytter. 


Alle typer hestepersonligheder kan jeg hjælpe med. Uanset om du som rytter har ambitioner om konkurrenceridning eller til hobbybrug.

Jeg hjælper også gerne med, at finde det rigtige hestematch ved køb.